Mekkora összeg a Kft. alapítás minimális törzstőkéje?

Hétvégén nagy munkában voltunk, befejeztük haverom házánál a hőszigetelést, amire a kisfiam csak annyit mondott, hogy téli ruhát kapott a ház. Elmagyaráztuk neki, hogy ez a téli ruha hosszú ideig rajta lesz a házon, és nyáron is nagy előnyeit fogják élvezni a hőszigetelésnek, majd Peti, haverom fia, azzal hagyott ott minket, hogy apu ebből meg is élhetnél. Ekkor haveromnak, mintha bekattant volna valami, azonnal elkezdett gondolkodni azon, hogy vajon mire van szükség a cégalapítás során. Annyit tudott, hogy régen az apjának ötszázezer forintot törzstőkére volt szüksége, hogy kft-t alapítson, de ez már igen rég volt, úgyhogy azóta valószínűleg sok minden változott.

Mivel a haverom szereti azonnal intézni a dolgokat, gyorsan keresett is egy céget, aki a segítségére tud lenni, és akiknek a weboldaláról megtudta, hogy a kft alapítás minimum tőke értéke 3 millió forint. Valóban változott a világ, de nem egy lehetetlen összegről van szó. Azt is látta, hogy viszonylag olcsón lehet céget alapítani a top cégalapítás csapatának köszönhetően, akik már régóta támogatják a kezdő vállalkozókat, cégtulajdonosokat ezen az úton.

A cégalapításnak van egy ügyvédi munkadíja, amit akkor elengednek, hogyha székely szolgáltatást is rendelnek tőlük, ami haverom esetében számításba is jöhet, hiszen olyan szolgáltatásról van szó, ami nem egy adott címen történik, hanem az ügyfeleknél végezné el a munkálatokat, így a székely szolgáltatás igénybevétele teljes mértékben számításba jött. Ahogy említettem, ebben az esetben ingyenes a cégalapítás, ami ebben az esetben is ügyvéddel történik, valamint a 6 hónapos székhely szolgáltatási díjat befizetve jár egy plusz hónap székhely szolgáltatás.

Ahogy az oldalt böngésztük, kiderült számunkra, hogy nemcsak a kft alapítás minimum tőke volt olyan, amiről nem tudtunk pontos információs, hanem a székely szolgáltatás is egy olyan lehetőség, amiről korábban még nem hallottunk. Ráadásul náluk több címen is lehetőség van székely szolgáltatást igénybe venni. Lehet választani budapesti székhelyet, valamint ipamentes Újlengyeli címet is. Mindkettőnek megvan a maga sajátossága és előnye. Azt mondják, hogy egy budapesti székhely jó presztízzsel ruházza fel a céget, ami valószínűleg így is van, valamiért tényleg jobb kép alakul ki az emberekben egy budapesti cím láttán. Nem tudom, ez mitől lehet, de ezért is nagyon megéri a budapesti székhely mellett dönteni, ami egyébként teljesen megfizethető áron érhető el a top cégalapítástól.

Nem is gondolkodott hát tovább, felhívta a több, mint egyévtizedes szakértelemmel rendelkező céget, akik rendkívül részletes tájékoztatást nyújtottak a számára, és hamarosan egy személyes találkozóra is sort kerítenek, ahol még több információ a rendelkezésére fog állni, és belevághatnak a cégalapításba. Ennek a találkozónak a dátumát is pontosan rögzítették a telefonos beszélgetés során, így minden további kérdést meg fognak válaszolni személyesen, ami még felmerülhet. Azt is elmondták pontosan részletezve, hogy milyen tennivalókkal kell számolni a cégalapítás során. Vannak teendők a cégalapítás előtt, és vannak teendők a cégalapítási után is, mindkét esetről nagyon részletgazdag információval árasztották el a haveromat, aki széles vigyorral és elégedetten rakta le a telefont, azóta pedig izgatottan várja a személyes találkozót, hogy mielőbb be tudják indítani a cégét, és megkezdhesse a saját vállalkozását. Persze akad még előtte teendője, ugyanis kiküldenek neki e-mailben egy nyomtatványt, amit ki kell tölteni, majd pedig vissza kell küldeni. Ezzel már el tudja kezdeni a munkálatokat a top cégalapítás, így a találkozó során már a kész iratokkal várják, amit bemutatás és ismertetés után már csak alá kell írni. Mindent elintéznek, így neki már nem kell extra köröket futni. Semmi más teendője nem lesz mindaddig, amíg meg nem érkezik tőlük az értesítés a cégbírósági bejegyzésről. Ezután jöhet a bankszámla, és még néhány dolog, majd ezeket követően már el is kezdheti a munkát.

Ilyen az, amikor valami megüti valakinek a fülét, és gyorsan talál egy profi szolgáltatást nyújtó céget, akik nem restek azonnal az ember segítségére lenni.