A hőszigetelés és a légtisztító árak kérdésköre is fontos, ha felújításról van szó

A hőszigetelés egy igen fontos téma. Tudtuk jól, hogy a tavaly megvásárolt, igencsak rossz állapotban lévő ház felújításakor kulcsfontosságú lesz a legmegfelelőbb hőszigetelő módszer kiválasztása, főleg, hogy az albérletben gyakran meggyűlt a bajunk azzal, hogy szó szerint kiszökött a meleg az ablakon a hőhíd miatt, de egyéb problémák is gyakran megkeserítették az életünket, a fűtésszámláról nem is beszélve. Tudtuk, hogy most nem érhetjük be félmegoldásokkal, hiszen hosszú évtizedekre alakítjuk ki az otthonunkat, így addig kell kutakodnunk, amíg a lehető legjobb ár-érték arányú megoldásokat találjuk meg.

Megmondom őszintén, a házvásárlás előtt én gyakorlatilag csak a lakberendezéshez és a tárolórendszerek praktikus kialakításához értettem – de ahhoz nagyon. Azonban fel kellett szívnom magam és szakik, ismerősök és a jól bevált kereső segítségével kiművelni magam a hozzám kevésbé közelálló témakörökben is, hiszen nem szerettem volna mindent a férjemre hagyni. Abban is megállapodtunk, hogy amilyen munkálatot csak tudunk, mi végzünk el, legfőképpen spórolás céljából.

Hasonlóan árérzékenyek voltunk a bútort és berendezést illetően. Nagyon örültünk, amikor ráakadtunk a BestMarkt internetes áruházra, ahol sok ezernyi műszaki és háztartási cikk között tudtunk válogatni gyakorlatilag bárhonnan, bármikor. Nem kellett csalódnunk a kínálatban, az olyan, máshonnan gyakran nehezen beszerezhető termékek terén sem volt hiány, mint például a különféle légtisztító berendezések – és akkor még nem szóltam a légtisztító árakról, amik nagyon kedvezőek! Ha szerencsések vagyunk, a több tízezres akciókat is elcsíphetjük. Közel száz légtisztító berendezés fogadott bennünket a weboldalon, a légtisztító árak pedig 15.630 Ft és 240.000 Ft között alakultak. Fogyasztás alapján (7 W-tól a 25 W-ig), az ionizátor jellemzői, fokozatok, valamint az ajánlott szobaméret alapján állíthatók be szűrők a találati listára. Lenyűgözött, hogy vannak olyan bivalyerős készülékek, amik 110, 130, de akár 140 nm-en is teszik a dolgukat! A maximum a 170 nm volt.

Meglepő, de a légtisztító árak nem csak e jellemző szerint alakulnak, pedig meg voltam róla győződve, hogy ezek lesznek a legdrágábbak. Az adatlapokat olvasva azonban arról győződhetünk meg, hogy inkább a motor teljesítményének, a légtisztítási folyamat gyorsaságának van ehhez köze, emellett természetesen a funkcióknak. A legmagasabb árú berendezés például speciális, cserélhető szűrőkkel van ellátva, amelyek segítségével a pollenek, por, szagok, baktériumok és illékony szerves vegyületek ellen is felvehetjük a harcot. Erre a termékre épp 10% kedvezmény volt, így került majdnem negyedmillióba – azt azért el kell ismerni, hogy a tudása alapján érhető ez az ár. Akik azonban – hozzánk hasonlóan – pénztárcabarátabb árfekvésben gondolkoznak, bőven találnak opciókat. A jellemzők közt olyan funkcióról olvashatunk, mint a HEPA szűrő, ami a különböző allergén anyagokkal száll harcba, vagy az UV-C sugárzás, ami a baktériumok, vírusok, penészgombák és mikroorganizmusok esküdt ellensége. Az állítható tisztítási sebesség szintén előny, ahogyan a működésben lévő eszköz zajszintjének mértéke sem elhanyagolható. Méret és alak alapján is könnyen tudtunk válogatni a fotók és a termékadatlapok alapján.

A rendelés véglegesítéséhez már csak azt kell eldöntenünk, hogy a fizikai üzletükben, Budapesten vesszük át a megvásárolt termék(ek)et, vagy csomagszolgálat segítségét vesszük igénybe. Utóbbival kérhetjük házhoz vagy GLS csomagpontba a szállítmányt. Házhozszállítás esetén a három fizetési mód az utalás, kártyás fizetés vagy az utánvét. Még egy tipp: a hírlevélre való feliratkozásért 500 Ft-os kupont kapunk ajándékba, amit a vásárlás véglegesítése előtt tudunk beváltani.

Mi csak ajánlani tudjuk a BestMark oldalát.